Infolinia: Pon.-Pt. 8:00-17:00, Sob. 8:00-14:00
505-077-586
e-sklep@gravit.pl

Polityka prywatności i pliki cookie

Niniejsza polityka prywatności określa, w jaki sposób ta strona internetowa (zwana dalej "Sklepem") wykorzystuje i chroni wszelkie informacje, które przekazujesz Sklepowi podczas korzystania z tej strony. Sklep dokłada wszelkich starań, aby zapewnić ochronę Państwa prywatności. Jeżeli poprosimy Cię o podanie pewnych informacji, dzięki którym będziesz mógł zostać zidentyfikowany podczas korzystania z tej strony, możesz być pewien, że będą one wykorzystywane wyłącznie zgodnie z niniejszym oświadczeniem o ochronie prywatności. Sklep może od czasu do czasu zmienić tę politykę poprzez aktualizację tej strony. Należy sprawdzić tę stronę od czasu do czasu, aby upewnić się, że jesteś zadowolony z wszelkich zmian.

Co zbieramy

Możemy zbierać następujące informacje:

imię i nazwisko
informacje kontaktowe, w tym adres e-mail
informacje demograficzne, takie jak kod pocztowy, preferencje i zainteresowania
inne informacje związane z badaniami klientów i/lub ofertami

Wyczerpująca lista plików cookie, które zbieramy, znajduje się w sekcji Lista plików cookie, które zbieramy.

Co robimy z zebranymi przez nas informacjami

Potrzebujemy tych informacji, aby zrozumieć Twoje potrzeby i zapewnić Ci lepszą obsługę, a w szczególności z następujących powodów:

Wewnętrzne prowadzenie dokumentacji.
Możemy wykorzystywać informacje do ulepszania naszych produktów i usług.
Możemy okresowo wysyłać promocyjne wiadomości e-mail dotyczące nowych produktów, ofert specjalnych lub innych informacji, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować, korzystając z podanego przez Ciebie adresu e-mail.
Od czasu do czasu możemy również wykorzystywać informacje o użytkowniku do kontaktowania się z nim w celu przeprowadzenia badań rynkowych. Możemy kontaktować się z Państwem za pośrednictwem poczty elektronicznej, telefonu, faksu lub poczty. Możemy wykorzystać te informacje, aby dostosować stronę internetową do Państwa zainteresowań.
Bezpieczeństwo

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczeństwo Państwa informacji. Aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi lub ujawnieniu, wprowadziliśmy odpowiednie procedury fizyczne, elektroniczne i zarządcze w celu ochrony i zabezpieczenia informacji, które zbieramy online.

Jak używamy plików cookie

Plik cookie to mały plik, który prosi o zgodę na umieszczenie go na dysku twardym komputera. Po wyrażeniu zgody, plik jest dodawany i pomaga analizować ruch w sieci lub daje znać, kiedy użytkownik odwiedza daną stronę. Pliki cookie pozwalają aplikacjom internetowym reagować na użytkownika jako osobę indywidualną. Aplikacja internetowa może dostosować swoje działania do Twoich potrzeb, upodobań i preferencji poprzez gromadzenie i zapamiętywanie informacji o Twoich preferencjach.

Używamy plików cookie rejestru ruchu, aby zidentyfikować, które strony są używane. Pomaga nam to analizować dane o ruchu na stronie internetowej i ulepszać naszą stronę internetową w celu dostosowania jej do potrzeb klientów. Używamy tych informacji tylko do celów analizy statystycznej, a następnie dane są usuwane z systemu.

Ogólnie rzecz biorąc, pliki cookie pomagają nam zapewnić Państwu lepszą stronę internetową, umożliwiając nam monitorowanie, które strony są dla Państwa przydatne, a które nie. Plik cookie w żaden sposób nie daje nam dostępu do Twojego komputera ani żadnych informacji o Tobie, poza danymi, które sam zdecydowałeś się nam udostępnić. Użytkownik może zdecydować o akceptacji lub odrzuceniu plików cookie. Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie, ale zazwyczaj można zmodyfikować ustawienia przeglądarki, aby odrzucić pliki cookie. Może to uniemożliwić pełne korzystanie z witryny.

Linki do innych stron internetowych

Nasza strona internetowa może zawierać linki do innych interesujących stron internetowych. Jednakże, po skorzystaniu z tych linków w celu opuszczenia naszej strony, należy pamiętać, że nie mamy żadnej kontroli nad tą inną stroną. W związku z tym nie możemy odpowiadać za ochronę i prywatność jakichkolwiek informacji podawanych przez użytkownika podczas odwiedzania takich stron, a strony te nie podlegają niniejszemu oświadczeniu o ochronie prywatności. Należy zachować ostrożność i zapoznać się z oświadczeniem o ochronie prywatności mającym zastosowanie do danej strony internetowej.

Kontrola danych osobowych

Użytkownik może zdecydować się na ograniczenie gromadzenia lub wykorzystywania swoich danych osobowych w następujący sposób:

za każdym razem, gdy zostaniesz poproszony o wypełnienie formularza na stronie internetowej, poszukaj pola, które możesz kliknąć, aby wskazać, że nie chcesz, aby te informacje były wykorzystywane przez kogokolwiek do celów marketingu bezpośredniego
jeśli wcześniej zgodziłeś się na wykorzystanie Twoich danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego, możesz w każdej chwili zmienić zdanie, informując nas o tym za pomocą informacji Kontakt.

Nie będziemy sprzedawać, rozpowszechniać ani dzierżawić danych osobowych użytkownika stronom trzecim, chyba że mamy na to zgodę użytkownika lub jest to wymagane przez prawo. Możemy wykorzystywać dane osobowe do wysyłania informacji promocyjnych o osobach trzecich, które naszym zdaniem mogą być interesujące, jeśli użytkownik wyrazi taką chęć.

Możesz poprosić o szczegóły dotyczące danych osobowych, które posiadamy na Twój temat zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z 1998 roku. Należy uiścić niewielką opłatę. Jeśli chcesz uzyskać kopię informacji przechowywanych na Twój temat, wyślij nam tę prośbę pocztą elektroniczną, korzystając z naszych informacji Kontakt.

Jeśli uważasz, że jakiekolwiek informacje, które przechowujemy na Twój temat są niepoprawne lub niekompletne, prosimy o napisanie lub wysłanie do nas wiadomości e-mail tak szybko, jak to możliwe, na powyższy adres. Niezwłocznie poprawimy wszelkie informacje, które okażą się nieprawidłowe.

Lista plików cookie, które zbieramy

Poniższa tabela zawiera listę plików cookies, które zbieramy i jakie informacje przechowują.

Cookie Name Cookie Description
FORM_KEY Stores randomly generated key used to prevent forged requests.
PHPSESSID Your session ID on the server.
GUEST-VIEW Allows guests to view and edit their orders.
PERSISTENT_SHOPPING_CART A link to information about your cart and viewing history, if you have asked for this.
STF Information on products you have emailed to friends.
STORE The store view or language you have selected.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indicates whether a customer allowed to use cookies.
MAGE-CACHE-SESSID Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-STORAGE Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-TIMEOUT Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
SECTION-DATA-IDS Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
PRIVATE_CONTENT_VERSION Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
X-MAGENTO-VARY Facilitates caching of content on the server to make pages load faster.
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION Facilitates translation of content to other languages.
MAGE-TRANSLATION-STORAGE Facilitates translation of content to other languages.